O nama

Poduzeće Auto Krešo osnovano je 1991. kao i većina privatnih tvrtki u to doba koje je obilježilo početke privatnog poduzetništva u Hrvatskoj. Iako je taj period zbog početka rata bio vrlo težak za poslovanje, priliku za proboj na novo tržište vidio je Monroe, najveći svjetski proizvođač amortizera.

Svi kupci (servisi i trgovine) na područjima koja pokriva Auto Krešo izravno ili putem distributivnih centara imaju besplatnu dostavu robe više puta dnevno. Auto Krešo ima i tim od 25 djelatnika na terenu koji svakodnevno prate zahtjeve tržišta, pomažu kupcima u edukaciji, prezentiraju kompletan program i dr. Naš vozni park broji više od 80 osobnih i dostavnih vozila te kamiona koji godišnje pređu preko 2.500.000 kilometara.

U samom početku bio je to težak posao, jer je amortizer tada kao proizvod bio slabo zastupljen u bivšim trgovinama autodijelova i svijesti vozača o sigurnosti. Također, do početka 90-ih u Hrvatskoj su prevladavala Zastavina i istočnoeuropska vozila, a tek u to doba je liberaliziran uvoz novih, a pogotovo rabljenih automobila iz Europe. Vozni park se stoga ubrzo počeo mijenjati, a kao posljedica toga nastala je potreba za rezervnim dijelovima. Iz tog razloga, Auto Krešo, nakon što je postao generalni zastupnik za Monroe amortizere, počinje pregovore i s drugim poznatim proizvođačima autodijelova te ubrzo na hrvatsko tržište dovodi neke od najeminentnijih u branši.

Već u to doba Auto Krešo prelazi lokalne okvire i počinje stvarati mrežu distributera po Hrvatskoj. Tržište taj korak odlično prihvaća, a samim time traži i nove programe, jer je vozni park nakon uvoza “svega i svačega” vrlo šarolik i sve ga je teže servisirati. Slijedeći velik korak u poslovanju bio je 1996. kada se tvrtka seli na novu lokaciju, ali i veći prostor gdje ostajemo do 2001. godine kada smo preselili u vlastitu zgradu u Biokovskoj 1b.

Ovdje su na 4500 kvadratnih metara privremeno zadovoljene potrebe poslovanja. Tako je bilo do ove, 2016. godine, kada smo u Karlovcu otvorili novo centralno skladište koje se prostire na više od 9000 kvadrata, a proširen je i kapacitet skladišta koje sada ima više od 60.000 različitih proizvoda, i 800.000 komada robe na zalihi. Do današnjih dana radimo s više od 110 dobavljača, pa tako prodajni program pokriva 99% voznog parka na našim prometnicama. U taj vozni park spadaju automobili europskih, japanskih, korejskih, ali i pojedinih američkih proizvođača. Budući da većina naših dobavljača aktivno sudjeluje u konstrukciji i proizvodnji dijelova za prvu ugradnju, u prilici smo zadovoljiti sve nove modele automobila s rezervnim dijelovima zahvaljujući pristupu novim tehnologijama.

Naziv: Auto Krešo d.o.o. za trgovinu i usluge

Skraćeni naziv: Auto Krešo d.o.o.

Sjedište: Biokovska 1b, 10 000 Zagreb

Mjesto upisa u trgovački sud i broj upisa: Trgovački sud u Zagrebu -rješenje Tt-17/78-3

Broj računa (IBAN): HR4624020061100743560 pri Erste&Steiermärkische Bank d.d.
Temeljni kapital: 25.393.800,00 uplaćen u cijelosti

Direktori:  Anita Lukenda Mlinac;  Roman Simon;  Goran Vujasinović