Zadnje vrijeme svakih nekoliko tjedana pristiže nam neki od noviteta iz Volkswagenove proizvodne palete. Bude tu svega, od potpuno novih modela iz ID. električne serije, preko velikih i sportskih R modela, pa do zadnje prikazanog obnovljenog modela Polo. I dok u Volkswagenu vole naglasiti kako je riječ o novom Polu, ipak je svima jasno kako je tu ipak riječ o redizajniranom primjerku.

             

Bez obzira o tome govorimo li o prvoj, drugoj, trećoj, četvrtoj, petoj ili pak još uvijek aktualnoj, šestoj generaciji VW Pola, imajte na umu kako za svaki od njih u Auto Kreši možete pronaći iznimno bogatu ponudu brojnih dijelova. Tu ne mislimo samo na Pola te ostale modele iz Volkswagen grupacije, već i na sve ostale marke vozila koje su prisutne na našem domaćem hrvatskom tržištu. Tu su svakako one osnovne stvari poput metlica brisača ili pak automobilskih guma, pa sve do onih rasprostranjenih dijelova poput ulja, filtera, diskova i kočionih obloga, svjećica, antifriza ili pak gumenih ili platnenih tepiha. Sve to možete pronaći u prodajnoj paleti Auto Kreše.

U Volkswagenu ne vole previše eksperimentirati i mijenjati ‘konja za utrku’ pogotovo kad imaju onog koji je čitavo vrijeme u vrhu i pobjeđuje. Tako je i s modelom Polo, valja spomenuti kako je slična situacija i s Golfom, Passatom… Uglavnom, imate na umu kako je gradski model Polo na tržištu još od 1975. godine te se ubraja među uspješne modele u svojoj klasi, i to ne samo u Njemačkoj već i na brojnim drugim tržištima diljem svijeta. To vrlo zorno pokazuju i prodajni rezultati – do sada je prodano oko 18 milijuna primjeraka!

Maloprije spomenuta činjenica kako u Volkswagenu ne mijenjaju ‘konja za utrku’ znači da nikada ne idu s radikalnim dizajnom, već tek ušminkavanjem postojećeg. Uvjereni su da tim manjim dizajnerskim promjenama pridonose povećanju vrijednosti i vozila koje je na zalasku, pa tako i onog koje tek stupa na scenu. Teško da se VW-u može desiti neko veliko odstupanje od izgleda na koji smo navikli, a što se sada nastavlja i na obnovljenom izdanju modela Polo.

Moramo priznati kako je Volkswagen ovaj puta ostavio vrlo štur s informacijama o obnovljenom izdanju Pola, pa su tako izostali brojni tehnički detalji. I dok to pokazuje koliko je ustvari ‘novi’ Polo ustvari samo obnovljeni, ne bi škodilo kad bi se podijelile i neke konkretnije brojke o pogonskim sklopovima koje možemo očekivati u narednom periodu kod Pola. Taj dio je u potpunosti izostao, no idemo vidjeti ono što nam je poznato.

Kako to i inače biva, prikazane su slike tek najbogatijeg R-Line izdanja koji uz novu plavu boju karoserije djeluje iznimno privlačno. Novi prednji dio vozila na prikazanim slikama djeluje stilski dotjeran. Pored novog izgleda svjetala, koji Polo dizajnerski približavaju Golfu, novost je i LED traka između prednjih svjetala. Ona pomaže Polu da djeluje bogatije i dominantnije, a ujedno doprinosi dojmu šireg vozila. Nova svjetla su i na stražnjem dijelu, a koja upotpunjuju dojam malog Golfa.

Obnovljeni Polo sada donosi LED prednja, ali stražnja svjetla, a vidimo i kako je na bočnoj strani, na prednjim branicima stavljen amblem R. On u ovom slučaju označava R-Line razinu opreme. Ta svijetla osim što su u LED tehnologiji mogu biti i interaktivna. Tada je riječ o IQ.Light LED matrix svjetlima koja, kako mnogi vole reći, noć pretvaraju u dan. Da, dobra su to svjetla koja svakako doprinose i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.

Zavirimo li u putničku kabinu nailazimo na povećanu digitalizaciju. Digital Cockpit donosi digitalnu instrumentnu ploču, a ne treba zaboraviti niti na 8-inčni Infotainment središnji zaslon. Još jedan novi dodatak je središnji zračni jastuk. Smješten na vozačevoj strani sa strane naslona sjedala, ovaj se zračni jastuk otvara prema sredini u slučaju nesreće, i to štiteći vozača i suvozača da ne dođe do međusobnog dodirivanja.

Postoji i niz drugih značajki koje su sada standardno ugrađene. Tu je recimo sustav klimatizacije, audio sustav Composition Media sa 6,5-inčnim zaslonom, Bluetooth sučelje za mobilni telefon, vanjska ogledala koja se mogu električno podešavati i grijati te električni prozori u cijelom vozilu.

Uz to, Polo sada nudi djelomično automatiziranu vožnju u cijelom rasponu brzine zahvaljujući opcijskom sustavu pomoći pri putovanju IQ.Drive. To je samo jedan od primjera kako sada Polo koristi tehnologije koje su prije bile dostupne samo u višim klasama vozila. Opcijski sustav pomoći IQ.Drive Travel Assist okuplja novi prediktivni ACC (prilagodljivi tempomat) i Lane Assist – koji su sada standardni u svakom Polu – kako bi stvorili novi sustav pomoći koji omogućuje djelomično automatiziranu vožnju.

Ne treba zaboraviti kako je u međuvremenu Volkswagen rekonfigurirao pakete opreme. Obnovljeni model počinje linijom Polo, na koju se nastavlja Life, pa Style te R-Line. Iako još nemamo službene podatke za pakete opreme u Hrvatskoj, u Volkswagenu napominji kako i početni model dolazi dosta bogatije opremljen. Neke od stavaka sada su LED prednja svjetla, LED stražnja svjetla, višenamjenski upravljač i pomoć pri kretanju.

Druga razina, Life paket donosi dodatne standardne značajke kao što su 15-inčni, a ne 14-inčni kotači, App-Connect, središnji naslon za ruke s dodatnim USB-C priključkom u sredini putničkog prostora i kožne obloge na upravljaču i ručici mjenjača. Kao i Life, dva nova premium paketa opreme, Style i R-Line, slijede nomenklaturu koja je uvedena s trenutnim Golfom.

Style i R-Line imaju različite naglaske, ali su na sličnoj razini u smislu svojih specifikacija. Proširena paleta opreme za Polo Style uključuje IQ.Light LED matrix svjetla. Ostale vanjske značajke uključuju prepoznatljiv prednji kraj s prečkama u obliku kroma, LED svjetlima za maglu i 15-inčnim alu felgama Ronda. Također, među proširenim rasponom značajki je i Park Control sustav.

Unutrašnjost donosi niz dodatnih detalja poput 10,25-inčnog Digital Cockpit Pro (uključujući sliku pozivatelja, Coverflow, prikaz karte i Slide Show), pozadinsko osvjetljenje i 8-inčni Infotainment sustav Ready2Discover koji uključuje App-Connect Wireless . Uz Ready2Discover kupci imaju mogućnost nadogradnje navigacijskog sustava kao značajke na zahtjev.

Samo jedan pogled na individualnu vanjštinu novog Volkswagen Pola R-Line otkriva njegov sportski karakter. Odbojnici se razlikuju od svih ostalih verzija Pola upečatljivim R dizajnom. IQ.Light LED matrix svjetla i LED svjetla za maglu također su dio serijske opreme. Stražnji difuzor dolazi u crnoj boji visokog sjaja i to s integriranim ispušnim cijevima kromiranog izgleda. Smještene su u donjem dijelu stražnjeg dijela vozila čime se razlikuje ovo područje od inačica opreme Polo, Life i Style. 16-inčni aluminijski naplatci Valencia standardno su ugrađeni u Polo R-Line. Kao i Polo Style, Polo R-Line dolazi opremljen Info2 sustavom Ready2Discover.

Na kraju, ne zaboravite kako, bez obzira kupujete dijelove za svoj automobil putem iznimno popularnog webshopa ili pak fizički u samoj trgovini, u Auto Kreši je vrlo široka ponuda guma, metlica brisača ili pak tepiha, kao i tekućina za pranje vjetrobranskog stakla. Ne zaboravite na brojnu kvalitetnu autokozmetiku kojom svom metalnom ljubimcu možete udahnuti novu svježinu. Sve to potražite u Auto Kreši.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

[]
1 Step 1

Pošalji upit

Ime i prezime
Telefon
Broj šasije
Komentar
0 / 200


Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder
""
1
Sve za servis

Pripremate se za servis vašeg ljubimca? Želite ponudu sa svim potrebnim dijelovima za servis? Ispunite niže navedeni upitnik i poslat ćemo Vam našu najbolju ponudu.

Ispunite podatke:


Model vozila
Snaga motora (KW)

Broj prijeđenih km
Radni obujam motora

Broj šasije (opcija za ispuniti)

Telefon

Navedite nam problem na vašem vozilu, ili razlog slanja online obrasca.

Kratka napomena ...
0 /


Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder
[]
1 Step 1

Upit o proizvodu

Naziv proizvoda
Šifra artikla
Broj šasije
Ime i prezime
Telefon
Komentar
0 / 200


Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder